Imitonios – 2017/2016 Jazz Releases, Vol. I

Οι νέες κυκλοφορίες του Ιανουαρίου που σας προτείνει το Modernjazz.gr και άλλες, από το μακρινό 2016, συμπληρώνουν με ενδελέχεια το puzzle της ενημέρωσής σας. Στο τέλος πάντα και η απαραίτητη playlist με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις!

      

  • Nicole Herzog Meets Don Menza – That’s Life (mainstream, vocal jazz, 2017)
    Ο Don Menza, παληά καραβάνα, με το μεγάλο, σκούρο και τριζάτο ήχο του στο τενόρο, μας συστήνει την  Κογκοελβετίδα Nicole Herzog  με τη “saltry voice”. “Α Perfect match”!
  • Andres Jimenez Quintet – Nirodha (postbop, 2017)
    Δεν ξέρω μήπως ο Ισπανός πιανίστας Andres Jimenez, που ζει στην Ελβετία, βρίσκεται σε προχωρημένη βουδιστική κατάσταση συνειδητότητας Nirodha και γι αυτό παίζει τόσο καλό postbop με το κουϊντέτο του.. (άλτο, τρομπέτα)
  • Dave Mascall – Acid Lounge, Vol. 4 (soul/rnb/acid/lounge, 2017)
    Τέλειο groove, κλαμπάτο, από τον Εγγλέζο κιθαρίστα Dave Mascal με τα soli του και τις  εκπλήξεις στις συνεργασίες του, π.χ. την Michele Ward..
  • Curtis Stigers, The Danish Radio Big Band – One More For The Road (vocal, big band, live, 2017) 
    ‘Ενας καλός crooner και μια άψογη big band πάντα μας φτειάχνουν το κέφι!
  • Anne Quillier 6tet – Dusty Shelters (modern jazz, 2017)
    Μεσογειακά χρώματα στη σύνθεση και Γαλλικά αρώματα στην ενορχήστρωση από την πιανίστα Anne Quillier και το υψηλής αισθητικής σεξτέτο της!
  • Sarah McKenzie – Paris In The Rain (vocal jazz, 2017)
    Όταν η Impulse βγάζει vocal album, μυρίζει επιτυχία. Πολλά views το κορίτσι! Αν είστε ένας από αυτούς/ές, δείτε τη και στο τελευταίο της video, συναυλία, που παίζει πιάνο και τραγουδάει..
  • Morten Schantz – Godspeed (fusion, 2017)
    Μοντέρνο και εύπεπτο Σκανδιναυϊκό τρίο, αθλητικών προδιαγραφών, από το Δανό πιανίστα Morten Sanchtz, το γνωστό εκκεντρικό σαξοφωνίστα Marius Neset και τον Anton Eger (από τους Phronesis) στα τύμπανα.
  • Jorge Rossy, Javier Vercher – Filantropía (modern jazz,  free, 2017)
    Δύο μόνο άνθρωποι, με φιλανθρωπική όμως, όπως φαίνεται, διάθεση, παράγουν αυτό το πλούσιο και ουσιαστικό ηχητικό αποτέλεσμα.
  • John Abercrombie Quartet – Up And Coming (ECM, 2017)
    Δεν το άκουσα, το προτείνουν όμως όλοι γι αυτό και σας ενημερώνω. Ατμοσφαιρικά τα δείγματα..  John Abercrombie: guitar; Marc Copland: piano; Drew Gress: double bass; Joey Baron: drums.

        

  • Terrace Martin – Velvet Portraits (new jazz, rnb, 2016)
    Φετινή υποψηφιότητα Grammy για Best RnB Album! Ο Terrace Martin είναι μουσικός (keys, alto sax), διάσημος βραβευμένος παραγωγός, μηχανικός ήχου και cool τύπος. Εδώ παρέα με γνωστά ονόματα του χώρου, όπως Robert Glasper,  Lalah Hathaway, Kamashi Washington και πολλούς άλλους που εκπροσωπούν αυτή την κυρίαρχη τάση της μαύρης μουσικής σήμερα.
  • Kid Cudi – Passion, Pain & Demon Slayin’  ( rap/hiphop 2016)
    Ακούστε πόσο έξυπνα απλοποιημένη πρέπει να είναι η μουσική για να έχει λίγα εκατομμύρια views στο youtube! Αρκεί βέβαια να έχεις καταναλωτική εικόνα και ένα κάποιο μήνυμα, όπως ο Kid Cudi, που εκπροσωπεί μια underground κουλτούρα και μιλάει για την κατάθλιψη, τα drugs, στα Αγγλικά φυσικά!
  • The Fred Hughes Trio – Matrix (feat. Amy Shook & Frank Russo) (mainstream jazz, 2016)
    Επιτυχημένο άλμπουμ από τον πολύπειρο πιανίστα, καθηγητή και μαέστρο. Straight ahead jazz με νεύρο και δεξιοτεχνία.
  • Guillermo Klein, Girona Jazz Project Big Band – El Camino (modern jazz, big band, 2016)
    Hχητικά τοπία που παραπέμπουν σε Gil Evans από τον Αργεντίνικης καταγωγής πιανίστα, μαέστρο κι ενορχηστρωτή Guillermo Klein, προσκεκλημένο αυτής της Βαρκελωνέζικης μπάντας να διευθύνει τις συνθέσεις του. Επανέκδοση.
  • De-Phazz – Prankster Bride  (downtempo/lounge jazz, 2016)
    O  Γερμανός παραγωγός  Pit Baumgartner στήνει τους De-Phazz και δημιουργεί ένα ευχάριστο μουσικό περιβάλλον για πολλές χρήσεις
  • Allan Harris – Nobody’s Gonna Love You Better (vocal jazz, 2016)
    Ήρθε πρόσφατα στο Halfnote και διαφημίστηκε ως νέος Nat King Cole. Αξιόλογος και πειστικός, πράγματι..
  • Ensemble Nautilis, Guy Le Querrec – Regards de Breizh (avand garde/free jazz, 2016)
    Ένα μουσικό σύνολο με πρωτοτυπία και ποιότητα  από τη Breizh, (Βρετάνη, βόρεια Γαλική επαρχία). Απαραίτητα το κλαρινέτο και το ακορντεόν!
  • Tom McCormick – South Beat (latin jazz, 2017)
    Αυθεντική latin jazz με standards και κομμάτια του σαξοφωνίστα Tom McCormick  από το Miami, Florida, το πιο κοντινό σημείο των ΗΠΑ με τη λατινική Αμερική!

Η πτήση διαρκεί 97 λεπτά. Ο κυβερνήτης και το πλήρωμα σας εύχονται Καλό ταξίδι!

Imitonios