Πτωχή μεν η συγκομιδή του Φεβρουαρίου, δεν παύει δε να προσφέρει συγκινήσεις! Διότι, ουκ εν τω πολλώ το ευ, εκτός φυσικά αν πρόκειται για big band 🙂
- Antiloops – Lucid Dream (nu jazz, electronic, 2017)
Ιδιαίτερη μπάντα electro-jazz/hip-hop με έδρα τη Γαλλία, από τη διακεκριμένη φλαουτίστα Ludivine Issambourg (http://www.antiloops.fr) - Cameron Graves – Planetary Prince (modern jazz, 2017)
Το προσωπικό στυλ του ταλαντούχου πιανίστα Cameron Graves περιγράφεται ως “modal jazz, romantic era European classical music and mathematical death metal”! Στη μπάντα και ο Kamasi Washington (ts), όπως και ο Philip Dizack (tp). Η τζαζ σκηνή του Los Angeles… (Διαβάστε περισσότερα..) - Denny Zeitlin – Slickrock (contemporary jazz, 2017)
Αν και όχι ιδιαίτερα γνωστός, ο 78χρονος Αμερικανός πιανίστας και κλινικός ψυχίατρος Denny Zeitlin είναι μορφή της τζαζ με 35 άλμπουμς στο ενεργητικό του από το 1963, σπουδαίες συνεργασίες και αρκετές διακρίσεις. Παραμένει ενεργητικός και δημιουργικός, αρμονικά πλούσιος και με έφεση στο out παίξιμο, που ακούγεται τέλειο. Σημειώστε, στο μπάσο ο Buster Williams και στα τύμπανα ο Mat Wilson! — Συγνώμη, μόλις ανακάλυψα (7/3) ότι το άλμπουμ είναι του 2004! - Vince Mendoza – Homecoming (modernjazz, big band, 2017)
Φαίνεται ότι το “σπίτι” του σπουδαίου συνθέτη, ενορχηστρωτή και μαέστρου Vince Mendoza είναι η WDR Βig Βand της Κολωνίας, όπου και επιστρέφει με νέες συνθέσεις - Omer Klein – Sleepwalkers (modern jazz, 2017)
Modality, fusionism και ρομαντικών αποχρώσεων πιανιστική φιλολογία, για την απομόνωση του ανθρώπου στην εποχή του internet, από το τρίο του Ισραηλινού πιανίστα - Jimmy Scott – I Go Back Home (vocal jazz, 2017)
Ο μεγάλος “little” Jimmy Scott μπορεί να μη ζει πια, αλλά μια συλλογή με τις επιτυχίες του θα ακούγεται πάντα με νοσταλγία, γιατί (λέμε..) τέτοιες προσωπικότητες δεν υπάρχουν πια στις μέρες μας· ακούστε όμως και τη δεκάχρονη Angelina Jordan, παρακάτω! - Nicholas Payton – Afro-Caribbean Mixtape (Nu jazz, electronic, rap/hiphop)
Συμμερίζομαι την άποψη του διακεκριμένου τρομπετίστα όπως και κιμπορντίστα, πλέον, Nicholas Payton, που μετά από πολλά χιλιόμετρα mainstream, βραβείο Grammy, κλπ, κάνει παρέα και με τη νέα γενιά και παίζει τη χρηστική μουσική της, για όλο τον κόσμο και όλες τις νέες συνθήκες της ζωής
- Larry Coryell – Barefoot Man: Sanpaku (contemporary jazz, 2016)
R.I.P. Larry Coryell.. Το τελευταίο του άλμπουμ, λίγους μήνες πριν, επίσης κι ένας καλός σαξοφωνίστας, ονόματι Dan Jordan - Angelina Jordan – I Put a Spell on You (RnB, vocal, 2016)
Ανατριχιαστικά καλή η δεκάχρονη viral καλλιτέχνης! Τι να πω.. - Greg Diamond – Avenida Graham (latin jazz, postbop 2016)
Ανερχόμενο αστέρι της σκηνής της Νέας Υόρκης (Brooklin) ο κιθαρίστας και συνθέτης Greg Diamond με εβραιοκολομβιανές ρίζες, που τον γνωρίζουμε μ΄αυτό το όμορφο άλμπουμ, καθώς μας τον συστήνει και ο Seamus Blake (ts, ss) - Ashley Henry – Ashley Henry’s 5ive (modernjazz, hiphop, new jazz, 2016)
Εξαιρετικός πιανίστας και συνθέτης από τη σκηνή του Λονδίνου, που δείχνει τις δυνατότητες της νέας γενιάς, φλερτάροντας και με το underground. Super trio από το bandcamp, που δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει τρόπος να φτειάχνουμε playlists εκεί μέσα..
Και ούτως, βοήσωμεν..